απατες σε αεροπορικα εισιτηρια
- tourism

Προσοχή στις απάτες με τα αεροπορικά εισιτήρια – Πως θα προφυλαχθείτε

Προσοχή στις απάτες με τα αεροπορικά εισιτήρια – Πως θα προφυλαχθείτε

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συχνά απάτες με αεροπορικά εισιτήρια στο διαδίκτυο. Ψεύτικες σελίδες, είτε στο facebook, είτε στο instagram, «προσφέρουν» αεροπορικά εισιτήρια με αντάλλαγμα ένα ερωτηματολόγιο ή – σε πολύ χειρότερη περίπτωση – τα στοιχεία κάποιας κάρτας σας ή το κινητό σας τηλέφωνο(με σκοπό να το χρεώνουν με συνδρομητικές υπηρεσίες).

Φυσικά και δε πρόκειται να λάβετε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια – πόσο μάλλον από σελίδα απάτη. Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που μπορείτε να βλέπετε έτσι ώστε να ανακαλύπτετε μόνοι σας την απάτη.

Δημιουργία σελίδας: Εάν δείτε ότι η προσφορά είναι στο facebook(ή στο instagram), δείτε πότε δημιουργήθηκε η σελίδα. Εάν δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες ή ημέρες, τότε 100% η δήθεν προσφορά είναι απάτη.

Εάν δείτε μια προσφορά για κάποιο αεροπορικό εισιτήριο δώρο από μια ιστοσελίδα που υπάρχει καιρό, τότε υπάρχει πιθανότητα όντως η σελίδα να προσφέρει δωρεάν εισιτήρια στα πλαίσια κάποιας προωθητικές ενέργειας.

Domain που σας παραπέμπει: Ο «διαγωνισμός» μερικές φορές θα σας παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα ώστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Ελέγξτε καλά αυτό το domain – site. Εάν είναι το στυλ brand-something.com τότε πολύ πιθανόν να είναι απάτη. Εάν δηλαδή προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια της Aegean και έχει ως site το Aegean-offer.com τότε οι πιθανότητες να είναι απάτη ανεβαίνουν πάρα πολύ.

Εμπιστευτικότητα της σελίδας: Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο facebook, που όντως θα προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια είτε σε προσφορά είτε δωρεάν στα πλαίσια κάποιας προωθητικές ενέργειας. Μια τέτοια ιστοσελίδα που μαζεύει προσφορές από όλες τις εταιρείες στα αεροπορικά εισιτήρια καθώς και διενεργεί δικούς της διαγωνισμούς, είναι το Skyscanner.com Αυτήν την ιστοσελίδα μπορείτε να την εμπιστευτείτε 100% για τις προσφορές και τους διαγωνισμούς, εάν και όποτε αυτοί συμβαίνουν.

Κερδίζουν πάντα όλοι: Εάν κάνετε το «ερωτηματολόγιο» 10 φορές και κερδίσετε αεροπορικά και τις 10, τότε ΟΧΙ δεν είναι η τυχερή σας ημέρα. Απλά η ιστοσελίδα που επιλέξατε είναι 100% απάτη!

Τυποποιημένες απαντήσεις και posts: Επειδή συνήθως αυτοί οι «διαγωνισμοί» γίνονται από ξένα άτομα, που δε μιλάνε Ελληνικά, τα posts στο facebook καθώς και τα σχόλια σε ερωτήσεις χρηστών, είναι τυποποιημένες φράσεις που μερικές φορές δε βγάζουν καλή γραμματική σύνταξη. Εάν παρατηρήσετε μια τέτοια έκφραση, τότε ο διαγωνισμός που μόλις είδατε δε φαίνεται να είναι αληθινός!

Σελίδες που δημιουργήθηκαν από το πουθενά: Εάν το facebook page που διενεργεί τον διαγωνισμό δεν έχει τίποτα άλλο ως περιεχόμενο και ξαφνικά «ανεβάζει» αυτόν τον super wow διαγωνισμό, τότε η απάτη μυρίζει από χιλιόμετρα! Μακριά!

Πως να κλείσετε με ασφάλεια τα αεροπορικά σας εισιτήρια

Για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει να εμπιστεύεστε αεροπορικά websites που έχουν ιστορία στο χώρο και φυσικά είναι αξιόπιστα. Τέτοια μπορεί να είναι είτε γνωστές ιστοσελίδες που συγκρίνουν τιμές και προσφορές είτε ταξιδιωτικά γραφεία όπως η airtickets. Τα αεροπορικά της airtickets, που είναι 100% σίγουρο ότι θα τα παραλάβετε και ότι δε θα πέσετε θύμα απάτης, καθώς η εταιρεία airtickets έχει και γραφεία στο Σύνταγμα και σε άλλες 25 χώρες . Συνήθως η air tickets προσφέρει τα φθηνότερα αεροπορικά, ανάμεσα στις μεγάλες καταξιωμένες εταιρείες.

Ποτέ μη κάνετε το λάθος και πιστέψετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε αεροπορικά εισητήρια σε –πολύ- χαμηλό κόστος ή δωρεάν μέσω ψεύτικων διαγωνισμών. Σίγουρα μπορεί να υπάρξουν μερικοί διαγωνισμοί για δωρεάν εισιτήρια σε κάποιον τυχερό αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες. Τιμές χαμηλές μπορείτε να πετύχετε και σε εταιρείες low cost, όπως στην Ryanair. Τα αεροπορικά εισιτήρια ραιανερ, μπορείτε να τα αποκτήσετε ακόμα και με 9.99€ / δρομολόγιο –τόσο χαμηλή τιμή που αναρωτιέστε εάν είναι απάτη ή όχι! Συγκεκριμένα, οι τιμές για χειμερινά δρομολόγια ξεκινάνε από 9.99€ σε μερικές πτήσεις. Τόσο χαμηλά, που δε θα το πιστεύετε – και χωρίς να είναι απάτη!

Last –but not least – τι κάνουν με τα δεδομένα που συλλέγουν από τα ερωτηματολόγια;

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες από απάτες. Η πιο ακίνδυνη είναι να απαντήσετε μόνο σε μερικές ερωτήσεις και να βάλετε το emai σας ή να κάνετε like σε μια facebook page. Τότε στη χειρότερη θα λαμβάνετε spam mails . Εάν όμως δώσετε κάποιον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή πιστωτικής κάρτας, τότε πολύ πιθανόν να γραφτείτε σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία, δίχως τη συγκατάθεσή σας και να χρεώνεστε καθημερινά..…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *